Hvorfor gir leger IV -væske?
Hvorfor gir leger IV -væske?

Video: Hvorfor gir leger IV -væske?

Video: Hvorfor gir leger IV -væske?
Video: Hvorfor skulle Putin blive? 2024, Juni
Anonim

IV væsker erstatte væsker som går tapt for kroppen på grunn av svette, oppkast og hyppig vannlating. Opprettholder ikke nok væske hindrer sårheling, immunitet, konsentrasjon og fordøyelse.

Deretter kan man også spørre, hvorfor gir vi IV -væsker?

De intravenøs rute er den raskeste måten å levere medisiner og væske erstatning i hele kroppen, fordi de blir introdusert direkte i sirkulasjonen. Intravenøs terapi kan brukes til væske volumbytte, for å korrigere elektrolyttubalanser, for å levere medisiner og for blodoverføringer.

hvorfor brukes vanlig saltvann for å behandle dehydrering? Typer IV -væsker Det finnes forskjellige typer intravenøse væsker brukes til å behandle dehydrering . Normal saltvann inneholder natrium og klor, så det erstatter tapt væske og forhindrer eller korrigerer noen typer elektrolyttubalanser. En løsning av dekstrose og vann kan også være brukes til å behandle dehydrering.

Rett og slett, hva er væskene i en IV?

0,9% normal saltvann (NS, 0,9 NaCl eller NSS) Det er en isoton krystalloid som inneholder 0,9% natriumklorid (salt) som er oppløst i sterilt vann. Det er væske av valg for gjenopplivingsinnsats også.

Hvorfor gir de deg saltvann på sykehuset?

De brukes for å forhindre dehydrering, opprettholde blodtrykk eller gi pasienter medisiner eller næringsstoffer hvis de kan ikke spise. Saltvann - salt oppløst i vann - har vært den mest brukte væsken i USA i mer enn et århundre, selv om det har vist seg at det kan skade nyrene, spesielt når det brukes mye.

Anbefalt: