Hvorfor sjekker leger ryggen din med et stetoskop?
Hvorfor sjekker leger ryggen din med et stetoskop?

Video: Hvorfor sjekker leger ryggen din med et stetoskop?

Video: Hvorfor sjekker leger ryggen din med et stetoskop?
Video: Regn lyder med tordenlyd i skogen for søvn, meditasjon, avslappende, fokus, studere 2024, September
Anonim

Vi bruker stetoskopet vårt å høre på din lungene forskjellige steder på din bryst og tilbake , sjekker for ting som infeksjon eller væske i lungene, eller hvesing, som er forårsaket av unormal tetthet i rørene som bringer luft inn i lungene (kalt bronkier).

Tilsvarende, hva kan en lege fortelle med et stetoskop?

De stetoskop er en enhet som hjelper leger eller helsepersonell å lytte til de indre organene, som lunger, hjerte- og tarmlyder, og den brukes også til å kontrollere blodtrykket. Det hjelper å forsterke de interne lydene.

Spørsmålet er deretter, kan et stetoskop oppdage lungeproblemer? De lunge lyder høres best med en stetoskop . Bruker en stetoskop , kan legen høre normalt puster lyder, redusert eller fraværende pust lyder og unormale pust lyder. Fraværende eller reduserte lyder kan betyr: Luft eller væske i eller rundt lungene (som lungebetennelse, hjertesvikt og pleural effusjon)

kan leger oppdage hjerteproblemer med stetoskop?

Til diagnostisere hjertesvikt , din legen vil ta en nøye sykehistorie, gjennomgå symptomene dine og foreta en fysisk undersøkelse. Bruker en stetoskop , din lege kan lytt til lungene dine for tegn på overbelastning. De stetoskop fanger også opp unormalt hjerte lyder som kan tyde på hjertefeil.

Hvordan sjekker leger lungene med stetoskop?

Når du lytter til din lungene , din doktor sammenligner den ene siden med den andre og sammenligner forsiden av brystet med baksiden av brystet. Luftstrømmen høres annerledes ut når luftveiene er blokkert, innsnevret eller fylt med væske. De vil også lytte etter unormale lyder som piping.

Anbefalt: